Társintézményi projekt

A Tanulás öröm is lehet társulás partnerintézményi projektje

 

1989 óta tartunk továbbképzéseket pedagógusoknak és érdeklődő szülőknek. A képzés a Kulcsár Mihályné által kidolgozott komplex mozgásterápiára épül. A módszert 2004-ben akkreditáltattuk, azóta beleszámít a pedagógusok kötelező továbbképzési rendszerébe. Címe: Mozgásterápia a tanulási nehézségek megelőzésére és oldására (komplex mozgásterápia, KMT).

A módszernek nincs különösebb eszközigénye. Nagyon jól alkalmazható óvodásoknál megelőzésre, a későbbi életkorban kialakult tanulási nehézségek oldására, korrekciójára. A terápia nincs életkorhoz kötve. Hosszú évek tapasztalatai igazolják hatékonyságát. Ezt felismerve egyre több intézmény jelezte, hogy szeretnének együttműködni velünk, szeretnék saját intézményükben alkalmazni a komplex mozgásterápiát. Természetesen örömmel vettük az érdeklődéseket és kidolgoztunk egy Együttműködési Megállapodást. Az együttműködés lényege: az intézmény vállalja, hogy bizonyos osztályokban, csoportokban napi rendszerességgel végzik a komplex mozgásterápiát, melyet a tanfolyamot elvégzett kollégák irányítanak. A rendszeres kapcsolattartást a Tanulás öröm is lehet tagjai vállalják: rendszeresen látogatják és segítik a terápiát végző csoportok munkáját.

A rendszer nyitott, egyre több intézménnyel kötünk együttműködési megállapodást és várjuk további iskolák és óvodák jelentkezését.
Az újonnan jelentkező intézmények együttműködési lehetőségéről Kulcsár György ad tájékoztatást a kulcsar.gyorgy75@gmail.com vagy a kmtakademia@gmail.com e-mail címről.